Nieuws

Moederdagactie 2020

bestel een lekkere en gezonde vruchtensap!

Lees meer!

Herfstmarkt oktober 2019!

Bekijk ze hier!

CCR nu ook op Facebook!

Bekijk het hier

DONEREN

Help ons helpen!


girl

 

Poor Family Fund

Lees meer

Stichting Christian Children Relief

Oprichting

De CCR staat voor Stichting Christian Children Relief.Deze stichting is opgericht in 1996 door een plaatselijke werkgroep en zij organiseren de overkomst van Oekraïense kinderen uit de omgeving van Tjernobil. Er wordt samengewerkt met de staatsschool, het Ecologisch Lyceum, school nr. 24. D.m.v. giften, donateurs en acties kunnen we dit realiseren.

Doelstelling

De overkomst van de Oekraïense kinderen is ons tweejaarlijks project.Een verblijf van 6 weken in christelijk gastgezinnen in de wijken Dorp en Kinderdijk-Middelweg in Nieuw-lekkerland, mag bijdragen aan een verbetering van zowel de lichamelijke als geestelijke gezondheid. De kinderen worden door een speciaal team in Oekraïne geselecteerd.

Hoofdactiviteit

Eenmaal in de twee jaar worden er minimaal 25 kinderen en 3 leerkrachten uitgenodigd en in Zhytomir opgehaald. Na aankomst in Nederland wordt men verwelkomd en overgedragen  aan het gastgezin. Net als de Nederlandse kinderen gaan  ze ook naar school. Er is een speciale ruimte ingericht waar de kinderen les krijgen en ook buiten kunnen spelen.De lessen  worden afgewisseld met diverse creatieve werkjes, door Nederlandse medewerkers bedacht. Deze lessen worden zeer  gewaardeerd door de kinderen. Ook worden er enkele gymlessen verzorgd in de plaatselijke sporthal.Verder worden er tijdens het verblijf van de kinderen regelmatig excursies gepland.’s Zondags bezoeken de kinderen een kerkdienst waar ook vertaling aanwezig is.Door het evangelie te laten klinken en de kinderen warmte en liefde te geven in een gezonde omgeving met bovendien goede voeding hopen we dat de kinderen een goede weerstand op kunnen bouwen. Deze aspecten zijn zeer belangrijk voor een goede gezondheid.Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het bloed van kinderen in 2 maanden tijd volledig is vernieuwd.

Wordt donateur, want uw gift voor dit doel is het meer dan waard!

Stichting CCR heeft ANBI - status gekregen!

De Belastingdienst heeft de stichting Christian Children Relief aangewezen als zogenaamde ANBI-organisatie. Dat betekent een Algemeen Nut Beogende Instelling. Hiermee kunnen donateurs en sponsoren de giften blijven aftrekken bij de opgave van de inkomstenbelasting voor de belastingdienst. De stichting CCR kan hiermee aantonen, dat de Belastingdienst onze organisatie erkent als een goed doel, dat het waard is gesteund te worden.

ANBI

CCR is erkent als Algemeen Nut Beogende Instelling

Contact

T: 0184-683067
E: info@ccr-nieuwlekkerland.nl

Copyright

© CCR 2010
Webdesign: jamiter.com
CMS: Aanmelden