Warning: Declaration of JMTR_Page_Form::getForm(Page $page) should be compatible with JMTR_Form::getForm() in /usr/home/lsw_data_02_dro/ccr/www.ccr-nieuwlekkerland.nl/lib/JMTR/Page/Form.php on line 7

Warning: Declaration of JMTR_Menu_Form::getForm($menu) should be compatible with JMTR_Form::getForm() in /usr/home/lsw_data_02_dro/ccr/www.ccr-nieuwlekkerland.nl/lib/JMTR/Menu/Form.php on line 93
Gelopenacties : Christian Children Relief - Nieuw-LekkerlandNieuws

Voorbereidingen project 2020

Meldt je aan als gastouder!

Lees meer!

Herfstmarkt oktober 2019!

Bekijk ze hier!

CCR nu ook op Facebook!

Bekijk het hier

DONEREN

Help ons helpen!


girl

 

Poor Family Fund

Lees meer

Afgeronde acties 

Herfstmarkt 13 en 14 oktober 2017

Op vrijdagavond 13 en zaterdag 14 oktober is er weer de 2-jaarlijkse Herfstmarkt gehouden in en rondom de Rehoboth-kerk in Nieuw-Lekkerland. Op de markt waren zoals gewoonlijk weer veel tweedehands spullen te vinden. Naast de vele spelletjes voor de kinderen werd er uiteraard ook aan de inwendige mens gedacht. De hamburgers, bolussen en oliebollen gingen als de spreekwoordelijke zoete broodjes over de toonbank.

Met de inzet van de vele vrijwillgers die deze markt mogelijk hebben gemaakt, zowel in voorbereiding als in de uitvoering, zijn we tot een mooi resultaat gekomen. De laatste kostenposten worden in kaart gebracht, maar we kunnen nu toch al melden dat de Herfstmarkt 2017 een bedrag van ongeveer €10.000 heeft opgebracht. 

Naast de dank richting alle vrijwilligers gaat onze dank uiteraard ook uit naar u, als bezoeker van onze markt. Zonder u was deze markt niet zo succesvol geweest. We bedanken u daarom ook voor de komst naar de markt en de financiele bijdrage die u daar geleverd heeft door het kopen van de vele producten die er waren. Daarnaast bedanken we ook de vele sponsors die deze markt mede mogelijk hebben gemaakt.

Voor een sfeer-indruk van de markt verwijzen we u graag door naar een foto-serie die gemaakt is. Deze kunt u hier vinden.

Zangavond 13 mei 2017

Op zaterdagavond 13 mei 2017 heeft er een zangavond plaats gevonden in de dorpskerk in Nieuw-Lekkerland. Aan deze avond hebben onder andere het Katwijks mannenkoor "Eben-Haëzer" en het Lekkerlands kinderkoor "De Jonge Lofstem" hun medewerking verleend. Naast deze twee koren was er ook door de stichting CCR een zanggroep opgericht die een aantal Russische liederen had ingestudeerd. Uiteraard was er tijdens deze avond ook samenzang.

Als stichting CCR kijken we terug op een zeer geslaagde avond. Naast de mooie muzikale klanken en de meditatie van Ds. de Lange, zijn wij ook zeer dankbaar voor de opbrengst van de collecte. Dit geld, ruim €1.200,-, komt volledig ten goede voor de overkomst van een groep nieuwe kinderen in 2018. 

Stroopwafelactie 2016

Net als twee jaar geleden is er tijdens de overkomst van de kinderen weer een stroopwafelactie gehouden. De kinderen van de basisschool 'de Wegwijzer' en van de zondagsschool 'Samuel' hebben met elkaar weer veel stroopwafels weten te verkopen. Het waren er zo veel dat er met een auto en aanhanger naar Waddinxveen gereden moest worden, om alle stroopwafels op Nieuw-Lekkerland te krijgen.

Wat deze actie heeft opgeleverd is nog niet helemaal bekend. Zodra hier meer duidelijkheid over is wordt dit uiteraard vermeldt.

Hieronder treft u een aantal foto's aan van deze actie:

Herfstmarkt 2015

Herfstmarkt CCR Nieuw-Lekkerland: Groots succes!  Vorige week vrijdag en zaterdag bezochten veel jongeren en ouderen de tweejaarlijkse Herfstmarkt die stichting Christian Children Relief (CCR) organiseert om het financieel mogelijk te maken Oekraïense kinderen naar Nieuw-Lekkerland over te laten komen. De zon scheen en het was onder vrijwel zomerse omstandigheden dat dit evenement langs de Planetenlaan in Nieuw-Lekkerland plaatsvond. De grote publiekstrekkers waren op deze Herfstmarkt aanwezig. Basisschool De Wegwijzer: Er was een aanbod aan 'rommel' uitgestald op het speelplein van de Christelijke basisschool De Wegwijzer en er konden in de gemeenschapsruimte van de school veel, heel veel tweede handsboeken worden gekocht. Speciale attractie dit jaar, was de centraal op het schoolplein aanwezige gelegenheid om een keertje mee te doen met SUMO worstelen. Kinderen en volwassenen werden daarvoor in speciale pakken gehesen om met elkaar de strijd aan te gaan. Op het schoolplein werden o.a. ook weer veel pannenkoeken en poffertjes gebakken en puddingbroodjes verkocht. Rehobothkerk: Bij de naast de school gelegen Hervormde Rehobohtkerk genoot een stand van de familie Mc Vonk flinke aftrek van hamburgers en saté en waren oliebollen en sinaasappels te koop. Door één van de medewerkers van de stichting was originele Oekraïense Borsjtsj (Russische bietensoep) bereid die voor € 1,50 per kom, van de hand ging. In de Rehobothkerk stonden kramen met spullen voor in huis zoals brocante en tupperware en kon even worden gerust voor een kop koffie. Ook werd daar tot twee maal toe een 'verkoop bij opbod' gehouden onder leiding van de Lekkelander Cees de Mik. Planetenlaan: Langs de Planetenlaan boot een hoogwerker, aan belangstellenden de gelegenheid om op 10 meter hoogte te genieten van een prachtig uitzicht op alle aanwezige attracties en een vergezicht over het dorp! Kinderen konden, nadat ze een spellenkaart voor € 2,50 hadden aangeschaft, gratis met de hoogwerker omhoog. Opbrengst: Aan het einde van de Herfstmarkt kon het bestuur van de stichting met dankbaarheid vaststellen dat de markt bijna € 14.000,- had opgebracht.
  
Voorbereiding Hefstmarkt: "Aan de organisatie is een flinke periode van voorbereiding vooraf gegaan," zo vertelde Hetty den Ouden, PR-medewerkster van stichting CCR. "Al in het voorjaar zijn we met een aantal coördinatoren begonnen met het doornemen van de evaluatie van de laatste Herfstmarkt die we in 2013 hebben georganiseerd. Er zijn altijd punten die verbetert kunnen worden en dit jaar hebben we voor het eerst gebruik kunnen maken van het vernieuwde schoolplein van De Wegwijzer. Van zowel de Christelijke Basisschool als de Hervormde Gemeente Kinderdijk-Middelweg mogen we al jaren gebruik maken van de beschikbare ruimten en faciliteiten. Project: Stichting CCR  zet zich in voor kinderen uit het Tsjernobylgebied waar op 26 april 1986 een ramp plaats vond in een kernreactor. In de stad Zhytomir heeft stichting CCR goede contacten met een grote basisschool die telkens een groep kinderen selecteert die te maken heeft met een achterstandssituatie. Elke keer kan dat weer anders zijn. Vorige week nog is onze voorzitter Leen Breedveld met bestuurslid Hilda Noorland in Zhytomir geweest om de overeenkomst te ondertekenen met de directeur van een school van ca. 1600 leerlingen!  In de groep van ca. 25 kinderen van deze school die volgend jaar naar Nederland komt, zullen waarschijnlijk ook enkele kinderen meegaan die te maken hebben met het oorlogsgeweld in het oosten van Oekraïne. Zo komt b.v. ook een meisje in aanmerking om deel te nemen aan ons project omdat haar vader is gesneuveld in de strijd tegen de separatisten in het oosten van het land. Er is ook een kind geselecteerd omdat haar vader als soldaat ernstig gewond is geraakt. Met de opbrengst van deze Herfstmarkt hebben we nu voldoende middelen om de overkomst mogelijk te maken en gaan we enthousiast op zoek naar families met een ruim hart om voor een periode van 6 weken een Oekraïens kind in huis op te nemen en dit met liefde en aandacht te omringen. We weten uit ervaring dat het deze kinderen daar zo vaak aan ontbreekt. De overkomst van de kinderen is gepland in de periode van 21 maart tot 3 mei 2016. De kinderen zullen in die periode gewoon o.l.v. Oekraïense leerkrachten les krijgen in de Christelijke basisschool De Wegwijzer."

 

Zangavond 7 maart 2015

Op zaterdag 7 maart is er in samenwerking met de Christelijke kinderkoren Samuel! uit Albasserdam en Hosanna uit Dordrecht een zangavond georganiseerd. Tijdens deze zangavond stond het thema 'Op weg naar Pasen...'. Ds. J.C. de Groot uit Dordrecht heeft een korte meditatie gehouden rond ditzelfde thema. Naast het luisteren naar beide kinderkoren was er ook ruimte voor samenzang. Tijdens deze samenzang verzorgde de Bovenstemgroep Nieuw-Lekkerland de tegenstem. Muzikaal werd dit alles omlijst door Hugo Baas op het orgel, Maarten van Leeuwen en Geerten van Luttikhuizen op de piano, Erik van der Velden en Jan Paul Lagendijk op de trompet en Petrieneke Visser op de dwarsfluit.

Tijdens de zangavond was er een collecte die was bestemd voor de overkomst van de kinderen vanuit Oekraïne naar Nieuw-Lekkerland. Zodra bekend is wat deze zangavond heeft opgeleverd wordt dat hier bekend gemaakt.

Hieronder een indruk van zangavond

Stroopwafelactie  mei 2014

Afgelopen weken is er een stroopwafelactie gehouden. Verschillende groepen kinderen van  De wegwijzer en van de zondagschool Samuel zijn erg druk geweest om zoveel mogelijk stroopwafels te verkopen. De kinderen die de meeste pakjes verkochten zouden een prijs krijgen. Met veel enthousiasme zijn ze aan de slag gegaan. En het resultaat mag er zijn!  Daarnaast zijn er na het concert in ’t Waellant nog een aantal aan de man gebracht. Ook de werkgroepsleden en het bestuur zelf  hebben hun best gedaan. Dit werd uiteindelijk een totaal van 2800 pakjes!

De prijzen zijn uitgereikt aan:

De Wegwijzer: Suzan Rehorst en Samuel Meerkerk         

Zondagschool: Christiaan Bolk en Annemarie van de Plaat

Alle leerlingen en vrijwilligers hartelijk dank!

Herfstmarkt 11 en 12 oktober

Met elkaar kunnen wij weer terug kijken op een goede en eigenlijk wel zeer gezegende Herfstmarkt.

Het was echt herfstweer op vrijdag maar dankzij de mooie zaterdag mogen wij beslist niet klagen.

Ondanks de financiële crisis die veel mensen, en ondertussen bijna de hele wereld bezig houd, is er goed ver/gekocht. Ook de kinderen hebben zich goed vermaakt met o.a. diverse workshops, spellen, blikgooien, pingpongdraaitafel, buksschieten, het springkussen enz. De waaghalzen durfden zelfs met de hoogwerker de hoogte in. Het Oekraïnepaviljoen, waar de sfeer van het land en de cultuur was te proeven, werd gewaardeerd en kreeg vele positieve reacties. Ook de extra promotie van het Poor Family Fund is niet voor niets geweest. Meer bekendheid en….. diverse nieuwe donateurs konden worden geregistreerd.

 Ondanks de weeromstandigheden voelen we ons als stichting CCR rijk gezegend en zijn er de Heere onze God heel dankbaar voor. Goed om daarom te noemen is de passage uit Mattheus 25 vers 40:

 "………Voorwaar zeg Ik u, voor zoveel gij dit één van deze Mijn minste broeders gedaan hebt, zo hebt gij dat Mij gedaan.”

 Uiteindelijk is er samen met de sponsoring van vele bedrijven een fantastisch netto resultaat van ruim € 14.000,--. Hierdoor is het volgend jaar ook financieel weer mogelijk om in april en mei een groep kinderen uit Oekraïne voor een periode van 6 weken over te laten komen.

Op de markt waren diverse prijzen te verdienen. Klik hier voor het overzicht van de prijswinnaars.

ANBI

CCR is erkent als Algemeen Nut Beogende Instelling

Contact

T: 0184-683067
E: info@ccr-nieuwlekkerland.nl

Copyright

© CCR 2010
Webdesign: jamiter.com
CMS: Aanmelden