Warning: Declaration of JMTR_Page_Form::getForm(Page $page) should be compatible with JMTR_Form::getForm() in /usr/home/lsw_data_02_dro/ccr/www.ccr-nieuwlekkerland.nl/lib/JMTR/Page/Form.php on line 7

Warning: Declaration of JMTR_Menu_Form::getForm($menu) should be compatible with JMTR_Form::getForm() in /usr/home/lsw_data_02_dro/ccr/www.ccr-nieuwlekkerland.nl/lib/JMTR/Menu/Form.php on line 93
Gastouderreis : Christian Children Relief - Nieuw-LekkerlandNieuws

Voorbereidingen project 2020

Meldt je aan als gastouder!

Lees meer!

Herfstmarkt oktober 2019!

Bekijk ze hier!

CCR nu ook op Facebook!

Bekijk het hier

DONEREN

Help ons helpen!


girl

 

Poor Family Fund

Lees meer

Verslag gastouderreis 2018

Op vrijdag 19 oktober vertrok een gezelschap van 25 personen al om zes uur in de morgen naar Oekraïne. Doel van de reis was om op bezoek te gaan bij de kinderen uit Zhytomir die deel uit maakten van het project dat stichting CCR dit voorjaar voor hen had georganiseerd. Het gezelschap bestond uit gastouders die een Oekraïens kind, 6 weken in huis hadden gehad. Ook anderen die in voorgaande jaren een kind in huis hadden, sloten zich bij het gezelschap aan. De lange reis verliep voorspoedig en met enkele uren oponthoud bij de grens Polen-Oekraïne arriveerden we met de prachtige herfstkleuren om ons heen, op zaterdag 20 oktober, aan het begin van de middag bij school 24 in Zhytomir, het einddoel van de reis. De overnachtingsadressen waren van te voren goed afgestemd zodat iedereen heel hartelijk werd verwelkomt en gastvrij onthaald op de verschillende adressen in Zhytomir.

Op zondag 21 oktober kwam het gehele gezelschap om 10 uur samen in de baptistengemeente van ds. Vinogradsky. Ook de kinderen van school 24 met hun ouders en leerkrachten waren uitgenodigd en maakten de dienst mee. Het was dankdag en dat betekende dat de vruchten van het land een plaatsje hadden gekregen voor in de kerk. Leen Breedveld de voorzitter van de stichting, die ook als reisleider van het gezelschap functioneerde kreeg gelegenheid voor een overdenking vanuit de bijbel. Hij verwees in zijn toespraak naar de dankdag en sprak zijn dankbaarheid uit dat de stichting al 20 jaar goede contacten heeft met de baptistengemeente in Zhytomir. Hij sprak n.a.v. psalm 27 over de centrale plaats van de kerk en aansluitend zong Hanna Buijs het 7e vers van de berijmde psalm 27. Ze werd begeleid door haar moeder op de piano.

Op maandag 22 oktober woonden we de weekopening bij van christelijke school die al om half negen begon. Daarna werden we uitgenodigd om koffie/thee te drinken samen met de ouders en kinderen die financieel ondersteund worden door de Poor Family Fund (PFF) van de stichting. Cadeaus werden uitgewisseld evenals hartelijke woorden. De directeur nodigde ons uit om de vorderingen te bekijken van de bouwactiviteiten omdat de school met een aantal lokalen op twee verdiepingen en een gymzaal op de begane grond, wordt uitgebreid. Ook kregen we gelegenheid om in de leslokalen te kijken waar de kinderen bezig waren met hun lessen. Een delegatie van bestuur en werkgroepen van de stichting sloot het bezoek aan de school af met een gepland voortgangsoverleg.

Op dinsdag 23 oktober vertrok ons gezelschap al om acht uur met de bus naar Kiev. Veel kinderen van school 24 en belangstellenden reisden mee. Er was voor deze dag geen vast omlijnd programma. Iedereen was vrij om de dag naar keuze in te vullen. Zo werd onderweg al voorgesorteerd om naar het Tsjernobylmuseum te gaan. Anderen kozen voor een wandeling langs de fraaie grote gebouwen in het centrum van de stad en maakten gebruik van de metro en het beroemde hellingtreintje. Ook werden de bekende straten met souvenirs en tweedehands artikelen niet overgeslagen. Om vier uur die middag was iedereen weer op de afgesproken plek en een paar uur later leverden de chauffeurs ons netjes af bij school 24 in Zhytomir.

Op woensdag 24 oktober had juf Oksana van school 24 een excursie voor ons georganiseerd. We vertrokken opnieuw met de bus, dit maal om negen uur. De reis ging deze ochtend naar de chocoladefabriek in Zhytomir. We werden in twee groepen verdeeld en eenmaal binnen, steriel aangekleed. Het productieproces van chocoladewafeltjes was interessant om te zien en... om van te snoepen. Ook was het heel leuk om de productie te zien van de bekende goudkleurige kokertjes met chocolade vulling. Tijdens een bezoek aan de chocolawinkel verwisselden even later heel wat dozen van eigenaar.

Eenmaal terug op school 24 kregen we koffie en theepauze voorgeschoteld en tracteerden ede kinderen ons op een concert met muziek en dans. Joshua Oskamp verraste ons tussendoor nog met een demonstratie turnen. Na afloop konden belangstellenden rondkijken op school en hun schietkunsten uitproberen op de schietbaan in de kelderruimte van de school. Belangstellende gastouders konden bij het vallen van de avond nog deelnemen aan een evaluatie met de ouders van de kinderen die op verzoek van het bestuur van stichting CCR was georganiseerd.

Op donderdag 25 oktober hadden alle reisdeelnemers de dag beschikbaar ter vrije besteding zodat die kon worden ingevuld met nog wat inkopen te doen en bezoekjes af te leggen. Afgesproken was met de chauffeurs dat we die avond om half elf aan de terugreis zouden beginnen. Nadat we de bagage ingeleverd hadden namen we in de hal afscheid van de mensen waarvan we zijn gaan houden. We zongen: "Zijn naam moet eeuwig eer ontvangen.....!" vanwege God’s werk in Oekraïne. De directeur sprak nog een kort gebed uit waarna gezamenlijk de Oekraïense versie van het Onze Vader werd gebeden. Het was midden in de nacht toen we arriveerden bij de grens en de zorg van de chauffeurs, dat het daar wel eens heel lang zou kunnen duren, werd waarheid. Het werden uiteindelijk negen lange uren voordat de chauffeurs hun bus weer vaart konden geven. De chauffeurswissel op vrijdag 26 oktober verliep daarna vlotjes zodat we op de zaterdagochtend van 27 oktober al om negen uur arriveerden in Nieuw-Lekkerland. Na nog een kort moment van bezinning en woorden van dank werd de reis afgesloten met dankgebed.

ANBI

CCR is erkent als Algemeen Nut Beogende Instelling

Contact

T: 0184-683067
E: info@ccr-nieuwlekkerland.nl

Copyright

© CCR 2010
Webdesign: jamiter.com
CMS: Aanmelden